Desuden kan man også læse følgende gode råd i forbindelse med brevskrivning. Selvom en del er beregnet direkte til sponsorer hos børnefonden – så kan man vist have gavn af nogle af rådene, selvom man sponserer gennem andre organisationer:

“Gode råd, når sponsorbarnet skal have brev
Her kan du få gode råd, hvis du har lyst til at skrive sammen med dit sponsorbarn.

Det er op til dig at skrive det første brev
Skriv på engelsk eller på landets sprog. BØRNEfonden har en liste over frivillige oversættere, hvis du udelukkende kan skrive på dansk
Skriv kortfattet. Send gerne et postkort. Det er hilsnen, der vækker glæde hos barnet. Læg postkortet i en kuvert og send det som brev
Forvent ikke at få lange og maleriske breve fra sponsorbarnet. Ofte er børnene uvante med at skrive, og de skal i deres dagligdag bruge tid på mange pligter og gøremål
Vær forberedt på, at din hilsen er længe undervejs
Vær desuden forberedt på, at der ligeledes går lang tid, før du får svar. Regn med mindst tre måneder
Har du børn eller børnebørn, så send evt. deres tegninger med i brevet
Skriv aldrig din adresse på selve brevet eller kortet. Du skal som sponsor være beskyttet mod evt. uvedkommende, der kan få fingre i brevet og sende tiggerbreve til dig. Skriv gerne barnets navn og nummer øverst på brevet, så er det nemt at identificere
Sæt ikke forventningerne for højt til svaret fra sponsorbarnet. I tredje verdens lande har man ikke samme tradition som os for brevskrivning. Børnenes tegneudvikling er desuden ofte ikke på højde med danske børn i samme alder
Glem alt om e-mail. I dit barns landsby er der formentlig ikke engang elektricitet
Vær forsigtig med at sende engangskamera til dit sponsorbarn i forventning om at få det retur med billeder på. Barnet vil i mange tilfælde opfatte kameraet som en gave og kan ikke forstå, at det skal returneres. De færreste har desuden erfaring i at bruge et kamera. Du kan rekvirere et billede af dit sponsorbarn hos BØRNEfonden”