Desværre har Emmanuel været syg i nogle uger og den lokale sygeplejerske har rådet til, at Emmanuel skulle til scanning. Sygeplejersken mente, at det var noget med hans ryg.
Jeg blev derfor spurgt, om jeg ville acceptere, at Emmanuel kom til en sådan scanning. Det er nemlig ret dyrt at gå til læge i Uganda og patienten eller dennes familie (eller den person, der bringer en patient på sygehuset) skal selv betale for alle udgifter i forbindelse med sygdom og sygehusophold m.v. Det er så meget anderledes end i Danmark, hvor vi får tilbudt behandling og lægehjælp gratis.
Jeg gav tilladelse til at drengen måtte blive undersøgt og scannet og gav også tilsagn om at betale for det. Ellers kunne det ikke lade sig gøre.
Så Emmanuel blev undersøgt og scannet.
Emmanuel på vej ind til lægen.
Apparat til scanning.
Jeg er ikke klar over, hvad Emmanuel fejler, men lægen havde oplyst, at det var noget med Emmanuels blære og han skulle have et toilet for sig selv, da han ellers kunne smitte de andre. Jeg håber, at der er mulighed for det, for jeg ved, at der er en toiletbygning under opførelse, men jeg ved ikke, om der er flere toiletter eller om bygningen er færdig.
Emmanuel skal til kontrol yderligere 2 gange indenfor de næste 3 måneder, men næste gang skal der vist ikke betales for kontrollen.
Det kostede 567.500 Ugx, hvilket er ca. 1.600 Dkr.
Jeg er glad for, at Emmanuel kunne komme til lægen og jeg håber, at han hurtigt bliver rask igen.