Allerede sidst i november gik børnene i Uganda på juleferie. I Danmark har skolebørn lang sommerferie. I Uganda har skolebørnene lang juleferie. Cirka 2 måneder: december og januar.

Der er derfor modtaget skolerapporter for 3. og sidste termin 2015 for alle de sponserede børn. Generelt klarer børnene sig rimeligt og alle er også blevet ‘promoted’ til næste klassetrin.

Jeg har alligevel spekuleret på, om der kan gøres noget for at støtte børnene i skolen og måske forbedre deres resultater. Derfor har jeg skrevet til Uganda og forespurgt, hvad der kunne gøres? Svaret kom hurtigt: Børnene vil have stor gavn af skolebøger.

Det var egentlig, hvad jeg også selv havde forventet. Derfor vil jeg næste år prøve at få samlet nogle penge sammen til skolebøger til børnene. Jeg har solgt lidt klude via Donation 25 og indsamlet en smule penge. Der skal dog sælges en del flere klude, hvis der skal kunne blive bøger til flere af børnene. Hvis det lykkedes at købe nogle skolebøger, så er jeg spændt på, om man faktisk kan se positivt resultat i skolerapporterne.

I forbindelse med juleferien, så har jeg betalt for mad til de børn, der ønskede at blive på Dan Home. Der er 7 børn, der har ønsket at være på Dan Home i ferien. Resten af børnene har valgt at tage hjem.

Det forestående valg har allerede skabt utryghed helt ud i bushen. Der forventes optøjer og i den mail, som jeg har modtaget, der står, at der forventes ‘war’. Politiet patruljerer overalt, men det skaber nogle gange mere utryghed og derfor har de fleste af børnene valgt at komme hjem til deres værger eller familier. Jeg håber, at de alle kommer trygt igennem julen og sikkert gennem valget næste år!

Jeg regner med, at modtage nogle fotos af maden, som jeg kan sætte ind her, men foreløbig vil jeg nøjes med at ønske alle en glædelig jul og sige tak for støtten i 2015. Uden den støtte ville børnene på Dan Home have det betydeligt vanskeligere. I gør en forskel!