Da jeg fik mit første sponsorbarn i Secondary School var jeg meget i tvivl om, hvad jeg kunne glæde hende med. Det var jo nok ikke lige dukker, klistermærker o.lign. som var det mest interessante.

Dette emne er oprettet til at give nogle af de svar, som jeg (og mit sponsorbarn) har haft glæde af.

“Omkring secondary school, vil jeg anbefale både ordbog og lommeregner. For det er nogle af de ting der skal være i orden, når man kommer så højt op i skolesystemet.

Ellers tror jeg for så vidt at alle bøger er mere end velkomne, da de under alle omstændigheder er med til at øge læselysten og dermed også læsetræningen, selvom de selvfølgelig skal afpasses efter elevens alder/læsefærdigheder.

Jeg kan forestille mig at en del af de alm. elever der går på kostskole, har rigere forældre, siden de er i stand til at sende dem på kostskole, så derfor tror jeg at legetøj, spil og den slags også er i høj kurs, blandt barnets kammerater. Defor tror jeg også at snackpakken netop er i høj kurs, da de rigere børn, måske har lidt lommepenge at handle for og at vores børn jo kun får hvad vi giver dem, udover det de ellers får på kostskolen. Tøj og sko betyder sikkert også en del, for ikke at skille sig for meget ud fra de andre børn.”

“Jeg ved at nogle kostskoler i Uganda har en liste med ting børnene skal medbringe fx. madras, metalkasse og Bibel.

Jeg vil råde dig til at vente med tøj. Jeg ved at kostskoleeleverne på Hope ikke bruger almindeligt tøj. De har fire uniformer, en til skolebrug, en til sport, en til Søndagsbrug og en til fritidsbrug. Almindeligt tøj bruger de således kun i ferierne når de er hjemme og mon ikke hun har lidt tøj hun kan bruge der og at det således er vigtigere med uniformerne?”

“Kostskolebørnene får lidt sæbe, tandpasta og en tandbørste i starten af hver termin. Du kan evt. give dem lidt ekstra og et vandfad til at vaske i. Til pigerne kan du også give hygiene bind.

Hvis eleven har brug for fx skolebøger så er nogle organisationer villige til at hjælpe med indkøb af disse bøger.

På et tidspunkt har jeg sendt en toilettaske med indhold og mit sponsorbarn så meget glad ud da hun fik dem.”

“Hygiejneartikler skal helst være uden al for megen parafume/duft. Jeg vil forslå læbepomade (uden farve) og vaseline, som mange i Uganda bruger. Sukker til te er ren luksus tillige med mælkepulver.”